maandag 16 februari 2009

Cabrio

In mijn krant stond op 12/02 volgend bericht:
"Cabrio: vinden zonder zoeken - catalogus Bibliotheek Brugge wekt internationale interesse omwille van adviesfuncties".
(Han Ceelen / De Morgen)

Dus daarnet even de tijd genomen om te gaan verkennen op het net.
Het moet gezegd: dit is echt knap! Naast de bibliotheekcatalogus vind je er ook links naar websites, cultuurdatabank, infogids van Stad Brugge, klank- en beeldfragmenten, de bibblog...

Een voorbeeld: je zoekt een boek over yoga, maar in de rechterkolom vind je evengoed links naar cursussen in het Brugse. Of je tikt 'podcast' in en krijgt een lijst met boeken over dit thema, maar daartussen ook links naar bijvoorbeeld De Stadsdichterpodcast of een website voor freaks rond alles wat met podcast te maken heeft.

Deze Cabriosite werd ontworpen door Medialab, een gespecialiseerd Nederlands bedrijf dat ook voor de OBA (bib Amsterdam) werkt. Bij de reacties las ik warempel de felicitaties van een fan uit Quebec. Ja, de wereld is klein...

De naam is bovendien bijzonder mooi gekozen: catalogus con brio!
Met deze Cabrio kan je letterlijk de wereld verkennen: je vindt er ook een wereldkaart waar je met een simpele klik op de plek van je dromen alle mogelijke info krijgt.

Ik kan me voorstellen dat je met deze Cabrio meer tijd doorbrengt dan je van plan was: de vele links werken inspirerend, prikkelen je nieuwsgierigheid, verfijnen je zoekopdracht en brengen je zo op plaatsen waar je zelf nooit dacht te komen... zoals dat hoort bij een Cabrio met klasse!

Vrijblijvende proefrit op www.brugge.be/cabrio

1 opmerking:

Eva Simon zei

Inderdaad, Cabrio heeft dan ook een verdiende plaats in het Ding over sociale bibliotheekcatalogi gekregen!